FrantaParisul este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume si sunt sigura ca acest lucru nu surprinde pe nimeni. Pur si simplu orasul este atat de complex incat reuseste sa atraga atat un critic de arta, un istoric, o fashionista, orice gurmand si toate Plimbaretele.

Nu o sa pot epuiza toate povestile despre orasul luminilor in cateva articole, dar o sa incerc sa prezint cateva impresii de vacanta precum si informatii utile pentru viitoarea ta excursie la Paris.

Fug sa caut putina inspiratie ... si revin cu articole proaspete ! Sezi bland si degusta niste idei scoase de la cuptor recent:http://www.plimbareata.com/2015/12/cum-ajung-de-la-aeroport-in-paris.html

Cum ajung de la aeroport in Paris?

Vrei sa ajungi la Paris? Poti zbura pana acolo cu ajutorul unor curse de linie (ex: AirFrance, Tarom) sau curse low cost (ex: Blue Air, WizzAir)...in functie de buget.

In functie de aeroportul pe care aterizezi, am gasit si cateva mijloace de transport in comun cu care poti ajunge in Paris.
.
Cat costa un bilet de metrou in Paris?

Imi dau seama ca vrei sa vezi tot Parisul si vezi toate stradutele de la un capat la altul, dar cat ar costa transportul pentru distractia asta?
http://www.plimbareata.com/2014/04/vacanta-in-trei-note-portocala-iasomie.htmlVacanta in trei note: portocala, iasomie si mosc alb                            Parterul Galeriilor Lafayette este un mic rai pe pamant, unde pacatul poarte nume de case frantuzesti: Dior, Chanel, Versace si Guerlain.Prea multe note de vanilie, struguri sau citrice o sa te ameteasca, iar mahonul de la baza sigur nu o sa te aduca pe pamant.
.

Vacanta la Paris nu este completa daca nu include si o scurta vizita la Turnul Eiffel… e ca si cum ai merge la Starbucks si ai bea doar apa minerala. Inteleg, poate nu ai rabdare sa stai cateva ore la coada pentru a urca la ultimul nivel, dar timp pentru o plimbare pe Champ de Mars sau Trocadero trebuie sa iti faci.

Ce este Parisul?

Daca te astepti sa afli ca este doar capitala Frantei, 
da-mi voie sa te surprind cu un altfel de raspuns. Unul mult mai personal si mai putin informativ. 
Un raspuns ce are legatura cu l’amour, la culture, et la beauté.Daca as fi o papila gustativa...

Mi-ar placea sa ma rasfat cu tot ce are mai bun de oferit bucataria franceza. 
Nu te teme, nu este un articol ce iti creste colesterolul doar la auzul unor nume gustoase pentru ca nu voi insira toate bunatatile din meniul lor.
De ce? Pentru ca nu vreau sa iti fac pofta ... sau sa fiu vinovata moral de golirea frigiderului tau.