luni, 9 martie 2015

Care sunt asemanarile intre o vacanta si un diamant? Ambele sunt rare si foarte pretioase


...si stralucesc! Diamantul pe deget, vacanta in amintiri.

O vacanta reusita are niste proprietati care vindeca orice om stresat de viata. Diamantul nu poate face asta. Uneori 3-4 zile sunt suficiente  pentru a scoate din priza un corporatist nefericit (citybreak, cum ar zice strainii), in timp ce diamantul mai tare l-ar lega de birou.

O vacanta minunata intotdeauna dureaza putin dar scoate tot ce e mai rau din tine:
  •  dracusorii provocati de clientul ala vesnic nemultumit precum si de vecinul de birou care are chef de vorba cand tu lucrezi si invers. 
  •  durerile de cap, nervozitate,  somnolenta ,anxietate si alte pasarele care apar din cauza stresului

Vacanta trebuie sa fie ceva nou si interesant, o noua descoperire...da la fel ca surpriza din oul Kinder. Avand in vedere ca in general viata e destul de repetitiva (acasa – serviciu si retur, uneori si faculta ) nu ar fi cazul sa stoarcem tot ce putem din fiecare vacanta?  
Unii prefera natura, altii orase nebune...unii plimbarile de seara, altii nebuniile de noapte.Ar fi pacat sa alegi vacanta doar fiindca acolo a fost si X si Y... avand in vedere ca noi suntem Z, poate noi vrem altceva.  Poate nu vreau Grecia, ci Italia...poate nu vreau la mare, nici la munte... poate vreau sa stau la tara in Maramures si sa citesc o carte pe o capita de fan !

Din pacate vacantele nu apar atat de des pe cat ne-am dori si nici concursurile astea de la radio nu ofera suficiente sejururi-cadou pentru a ne putea satura...dar asta-i viata. Raritatea face un diamant scump si o vacanta pretioasa.sursa photo: www.tocadacotia.com