duminică, 14 decembrie 2014

Daca in rai ar exista un oras, cu siguranta s-ar numi Monaco

Sursa: Pinterest.com
Cand eram mica, imi imaginam ca raiul este un loc in care o sa imi regasesc familia si toate prietenele de pe scara blocului. Daca m-ai fi intrebat cum arata locul plin cu ingerasi, ai fi fost mirata de lipsa mea de imaginatie: ma gandeam doar la niste campii verzi si intinse, multe flori, un cer albastru si un soare stralucitor.

Mai tarziu (cred ca prin liceu) am descoperit Tiganiada lui Budai Deleanu si m-am distrat copios cand am aflat ca tiganul din epopee, isi imagina raiul impodobit cu multe bunatati: “dealuri si coaste de cas, de branza, de slanina' , 'muntii si stancele gurguiate tot de zahar, stafide, smochine', 'rauri de lapte dulce pe vale”. (multumesc referatele.com, mi-as fi dorit sa existi si pe vremea mea ). 

Am ramas foarte uimita cand am vazut ca raiul lui arata foarte diferit de al meu. Cine s-a mai gandit la un rai plin cu mancare? El nu isi da seama ca risca sa faca diabet de la atatea dulciuri ?! Vazand atata democratie in gandire, m-am hotarat ca de acum incolo o sa imi imaginez raiul cum vreau eu fara sa mai tin cont de reprezentatiile bisericesti.


Astazi, la cativa ani dupa ce am intrat in campul muncii, ma gandesc asa: cum ar fi daca in rai ar exista un oras? As putea duce o viata eterna lipsita de griji si plina de lucruri interesante. Peisajul natural trebuie sa fie magnific si sa includa un soare care straluceste tot anul , o mare de azur, un sezlong pe plaja si un cocktailul in mana dreapta.
Sursa: Pinterest.com

Intr-un asemenea loc as putea avea un penthouse cu vedere la mare, nu ar trebui sa lucrez dar as avea suficienti bani de shopping si as putea sa ma rasfat cu dulciuri si Cola fara mustrari de constiinta. Nu-i asa ca nu cer prea multe?

Daca raiul ar avea o “capitala”, cu siguranta s-ar numi Monaco. Pare un oras lipsit de griji materiale care se rasfata toata ziua la soare. Locuitorii sunt niste fericiti si par sa se bucure de toate lucrurile enumerate mai sus, cu exceptia consumului excesiv de dulciuri si alte bunatati :)

Din fericire, vara trecuta am fost in “moarte clinica”, am ajuns in rai si timp de 2 zile am putut sa ma bucur de cateva lucruri pe care orasul le ofera. 

Am fost de-a dreptul uimita cand am realizat ca ceea ce m-a impresionat cel mai mult nu are legatura masinile scumpe sau cazinoul din Monte Carlo, asa cum s-ar gandi multa lume...