luni, 21 aprilie 2014

Parisul clasic intr-o imagine... de 481 cuvinteNu trebuie sa ai un doctorat in arta si nici nu trebuie sa fii o fina cunoascatoare a arhitecturii franceze pentru a putea alege o poza cu Parisul din orice album plin cu poze. Nu ti se pare ciudat ca poti recunoaste un oras chiar daca nu ai fost niciodata acolo? Oare ai puteri paranormale? E posibil ca la vederea unei astfel de imagini sa ai un déjà vu? 

Hai sa iti spun eu care e secretul :) Toate povestile inventate sau doar laudate de francezi, au impachetat Parisul intr-un oras micut, dragut si romantic foc. Astfel, orice fotografie reprezentativa a Parisul trebuie sa contina cel putin unul dintre urmatoarele elemente sau o combinatie a lor: 
  • O cafenea 
  • Un cuplu de undragostiti
  • Malul Senei.
  • Turnul Eiffel

Orice cafenea pariziana te fura de pe strada cu aroma unei café au lait autentica. In plus primesti si niste macarons iar daca ai timp, arunci un ochi pe ziarul asezat pe coltul mesei. Cafeaua arata mai bine decat orice reclama de la TV, iar ziarul trebuie sa contina cele mai proaspete informatii (stirile nu includ topoare, camatari sau concubini gelosi ci doar informatii despre expozitia de la Musee D’Orsay, recenzia unei piese de teatru si ce e nou in programul Operei Garnier).

sursa imagine: http://tinyurl.com/mgzj6xh


Cuplul de indragostiti este omniprezent. In functie de poza, poate aparea pe orice banca, langa orice parc si mai ales, langa Turnul Eiffel ! de parca oamenii nu se pupa si prin alte locuri…adica orase!  De fapt, stai asa: daca francezii au inventat french kissul, poate o fi mai bun in Franta...hmm...de testat.

Sena isi gaseste si ea locul in fotografia plina de inimioare si pupaturi. Ce ar putea fi mai romantic decat un French kiss langa Turnul Eiffel? Un French kiss intr-o barca de pe Sena, langa Turnul Eiffel.
Orice oras care se respecta are si un rau care trece pe acolo. Cu cat orasul e mai important, cu atat raul care il strabate e mai mare. Nu ma crezi? Hai sa ne gandim putin: prin Londra trece Tamisa, prin Paris Sena, prin Bucuresti o mica Dambovita, iar prin Africa, rauri nu prea sunt si nici capitalele.

Daca vrei sa arati o poza care striga din toti pixelii “Parissss!“ atunci, in mod obligatoriu trebuie sa apara undeva Turnul Eiffel. In limba franceza, substantivul “turn” este de genul feminim (“la tour”) iar localnicii numesc Turnul Eiffel “Doamna de Fier”… este un fel de Margaret Thatcher a monumentelor din toata lumea, mi se pare normal sa apara in toate pozele !

Am terminat de povestit despre cele patru lucruri care fac Parisul atat de clasic si usor de recunoscut in orice fotografie. In cazul in care am ratat vreun element, esti liber/a sa completezi. Data viitoare cand o sa recunosti Parisul intr-o secunda, nu uita sa te gandesti la mine !Au revoir,

Plimbareata