duminică, 13 aprilie 2014

Daca as fi o papila gustativa...


... visul meu ar fi sa ma imbat cu multa sampanie si vin.

Parisul nu este doar capitala Frantei ci si capitala bunului gust, la propriu.
Cine nu doreste sa simta o sampanie adevarata iar domnul Moet sa fie partener de conversatie? Bine, poate sunt prea pretentioasa, dar un pic de vin alb demisec alaturi de niste branza cu mucegai si o stafida nu va fi refuzat de nicio Plimbareata. Asta e litera de lege.
Bucataria frantuzeasca este plina de bunatati, pe care nu o sa le enumar aici, deoarece nu vreau sa va fac pofta sau sa fiu vinovata moral de golirea frigiderului vostru.

“Bucatele” sunt deosebite, dar nimic nu ma atrage mai mult ca o cutie de chocolat prezentata in moduri la care nu m-as fi gandit vreodata. Pe Champs Elysee am gasit ciocolateria dlui Jeff Bruges si am avut nevoie de 10 minute luungi, sa ma hotarasc la cutia de bomboane pe care vreau sa o cumpar. Sufletul meu ar fi vrut sa ia cate o cutie din fiecare fel, dar saracu’ portofel a inceput sa slabeasca doar la auzul unui astfel de gand. Nu stiu daca finalul e fericit sau nu, dar dupa atat timp de gandire nu am luat nicio cutie cu bomboane pentru ca erau prea frumoase si imi era mila de ele sa le mananc ..:(

Of Doamne, ce as vrea sa fiu o frantuzoaica adevarata...macar pentru cateva luni. As putea sa ma rasfat cu toate bunatatile, pentru ca se spune ca “frantuzoaicele nu se ingrasa”. Din pacate, noi suntem croite dintr-un material distinct si ne creste colesterolul doar la auzul cuvintelor “foie gras”; sa nu mai spun de glicemia care zburda prin sange mai ceva ca sageata alabastra, atunci cand simte in apropiere un desert cu chocolat.

Parca aud cum ma striga cineva din frigider... sper ca e cutia cu inghetata. Nu pot sa fac fata ispitelor si trebuie sa va parasesc. Stiu, sunt slaba si cedez usor tentatiilor, dar tu ce ai face? 

Au revoir...!