sâmbătă, 26 aprilie 2014

Cine se trezeste de dimineata, sus ajungeVacanta la Paris nu este completa daca nu include si o scurta vizita la Turnul Eiffel… e ca si cum ai merge la Starbucks si ai bea doar apa minerala. Inteleg, poate nu ai rabdare sa stai cateva ore la coada pentru a urca la ultimul nivel, dar timp pentru o plimbare pe Champ de Mars sau Trocadero trebuie sa iti faci.


Prima mea intalnire cu Turnul a avut loc intr-o zi ploiasa si friguroasa rau… ne-am vazut, ne-am placut si am fugit repede la metrou, cu gandul de a ma reintoarce a doua zi. Recunosc, nu a fost tocmai un “coup de foudre” dar nu puteam sa il vad prea bine din cauza ploii, si am plecat. A doua zi de dimineata, m-am intors inarmata cu mai multe haine, o umbrela si muuulta rabdare. Aveam planuri mari si nu m-am multumit sa il privesc doar de jos in sus. 

Se pare ca nici el nu ma asteptase foarte pregatit, deoarece functionau doar doua lifturi; am asteptat putin pana a venit si randul meu sa pasesc in liftul de Est: doar vreo 3 ore. Poate ca daca as fi ajuns mai devreme, asteptarea ar fi fost mai scurta...dar nu am vrut sa risc; vorba proverbului, cine se trezeste de dimineta, casca toata ziua :)
De la distanta, primul lucru care o sa iti placa la Turn Eiffel este forma si incadrarea in peisaj...poti incepe plimbarea cu o pauza in parcul de pe Champ de Mars sau Trocadero. De la apropiere o sa poti admira “dantela de fier”, masivitatea si ingeniozitatea cu care a fost construit. Chiar daca exista o multime de fotografii ce prezinta orice detaliu, senzatia live nu se compara cu nicio imagine produsa de un Nikon D7100.

Daca pana acum totul a fost frumos, privelistea din turn este magnifica !!! Poate ca sampania degustata la ultimul nivel mi-a luat putin mintile, dar sunt sigura ca Parisul ofera cel mai frumos “top view” pe care l-am vazut pana acum... poate o priveliste a turnurilor zgarie-nori din New York ar putea sa concureze cu frumusetea europeana. 

Stiu ca gusturile nu se discuta, dar daca nu ma crezi, convinge-te singur/a acum cat e gratis! Firma care opereaza Turnul Eiffel s-a gandit la toate si a pus pe site-ul oficial si o panorama 360 a Parisului vazut din Turn. Preferata mea este cea de “night view” si parca nici muzica de pe fundal nu ma lasa rece :)